středa 30. června 2010

30.06.2010 - jeste fotky



30.06.2010 - 20 km pred Buguruslanem na pocte






Vazeni zdravime z rozpalenyho ruska...
je tu moc pekny leto, 40 ve stinu,opaluje to uplne samo, ani k mori nemusime, ptackove nezpivaj, pac v tom krasne vyhratem vzduchu to ani nejde - jaky bozsky klid,nemusime se myt, protoze to nema cenu - misto promarneneho casu ve sprse se venujeme povalecstvi po hospodach a barech u silnice mezi louzema asfaltu a kamionakama - prima chlapikama.
Jinak se to da napsat taky tak, ze vic nahovno to snad ani bejt nemuze, teda aspon to platilo do vcera, dneska se mirne ochladilo, snad se blejska na lepci casy.

Od posledka jsme projeli Pugacev, pak smer na Samaru, obchvatem pres Klinsky (nebo tak nejak) a mirime na Buguruslan a pak na hlavni silnici mezi Samarou a Ufou.

Nove navazane znamosti: v Balakovu sme se podruzili s bajkerama Misou a Ivanem (konecne, to byl snad prvni Ivan v Rusku), kteri nas podarovali plastema a stravili s nami moc hezke odpoledne v pratelskem duchu, pak v Pugacove nas pozvala banda lidi v cele s lejdy karneval Firjozou (strasne po mne jela kdyz se nadrala :-) do vesnickyho domku k rodine Morozu - Dima, Lada, Zena a Lera - tam se o nas moc hezky starali, v bane (saune) jsme u nich byli, v rece Irgis u jejich domku jsme se koupali, byla to naprosta BOMBAAAAA!!!!

Takze jak minule: lidi furt supr, alkoholici asi vymreli (nebo jsou v tomhle vedru schovany ve sklepich), kamionaky uz skoro milujem, pocasi do vcera nahovno, jsme z toho moc unaveny uz...a nevime jak si odpocinout (zkouseli sme motel, ale v pokoji nebyla klimoska, takze sme se zas moc nevyspali - proste odpocinout si nejde nikdy a nikde). Snad se to zlepci.

A pac vsem novejm kamaradum jsme dali odkaz na tudle SAJTU, tak sem samo musime prdnout taky jejich fotky, aby se mohli podivat, jak jsou slavny...

Majte se tam doma hezky a drzte palce.

Vasi KURVA UZ SPOLU MANDZELE CELEJ JEDEN ROK ondrej a hanka

středa 23. června 2010

23.06.2010 - Marx - jeste par fotek




23.06. 2010 - Marx (na poste)






Hola do Cech, zdravime vas z Marxe…vcera jsme projechali uz Engels a marne vyhlizime Beatles…
Od posledniho prispevku se stalo nasledujici:
Vyjezd z Volgogradu byl nad ocekavani klidny. Po prejeti mostu pres prehradu na levy breh Volhy se nam tak ulevilo, ze jsme to na benzince oslavili Breznakem a Kozlem (ceskejch znacek piv jet u k sehnani nepocitane a to I Zatecky Gus – Husa, coz je rusky pivo, ktery vyrabej z zateckyho chmele). Po par km z Volzskij jsme se opet ocitli v pustine. Nikde nic, sucha pichlava trava, sem tam vyschlej potok nebo kanal (v kanale jmenem Lenin bylo vody dost, tak jsme tam smocili nase zapareny zadky). Pocasi se znacne zlepsilo – uz neni takovy vedro, ale vitr zasadne proti – takze to jde dost ztuha. Kdyz se zase zacla obejvovat vegetace a nam se na levym brehu zaclo libit, chlapik u Nikolaevska nam rekl, ze esli si nechceme dat 250 km douhou objizdku, meli bysme lodi prejet na druhou stranu Volhy. V mape je sice kreslenej most pres jedno rameno reky, ale ten most tam zkratka neni a trajekt nerabotuje. A tak jsme se prepravili do Kamisinu. Po vydatnym bloudeni mestem jsme se dostali na hlavni trasu Volgograd – Samara a stavili jsme se u prvniho kafe. Tam Ondreje uz ve vchodu odchytla zensina a doslo k osudovemu setkani etapy Volgograd – Saratov. Ona zensina – majitelka kafe – Nadezda, vsechno vi vsechno zna, byla v Cesku, kamionaci ji rikaji kralovna trasy. Prikazala svemu muzi Misovi, at nas vezme na koupacku, pak jsme se stavili u dvou poboznych babusek v derevne a naladovali se palacinkama s vsemoznyma dobrotama vyhradne domaci vyroby. Stravili jsme s nima hezky odpoledne, kecali az do noci a spali jsme primo za hospodou.
A pak uz jsme to masirovali na Saratov. Na rozdil od levyho brehu Volhy, pravej je kopcovatej a zelene vsude dost, provoz velkej, ale snesitelnej.
Mejte se a opet se snad ozveme z Ufy…Vasi H+O

středa 16. června 2010

16.06.2010 - Volgograd - foto 2






ty fotky pred byly od zacatku ruska do prijezdu ve volgograd, ted jsou primo odsud

16.06.2010 - Volgograd - foto 1





16.06.2010 - Volgograd

Ahoj do ceska, mame za sebou 3200 km bez nehod, problemu a nestesti, kilometry plne radosti, nahodnych prijemnych setkani a kurevskyho vedra. ted je to fakt spatny, pres 35 ve stinu kazdej den, snad se to zlepci.
jak to bylo od posledne: z krasnodaru jsme se vydali smer ust-labinsk, kropotkin (tam jsme se na urade dovedeli ze s registraci mame smulu, ze pan je zlatej ze nam neda rovnou pokutu, ze mame blby viza a mame teda smulu a ze sme tu nadobro ilegalne, dokud nas legalne neprijmou v mongolsku. policajt kdyz nas bude kontrolovat nam muze dat pokutu, jeste nas zadnej nekontroloval, snad to tak zustane i nadale), potom pres zimovniky, kotelnikovo do volgogradu.cirka 800km z krasnodaru po pustinach, planinach, rozteklym asfaltu a mezi kamionama (nejdriv byla doprava peklo, pak auta ubyly a poslednich 40km - od kraje do centra volgogradu - peklo cislo 1). lidi porad hrozne prijemny, to je fajnovy, pred volgogradem byly strasny vzdalenosti mezi civilizacema (az 100 km od hospody k hospode), takze uz ted s sebou tahneme dohromady asi 10l vody aby se to dalo prezit.
ted teda odpocivame ve meste (venku se neda skrz vedro skoro ani dejchat), v hotelu jsme ubytovany, skoukli jsme betonovou meganadheru "mamajev kurgan", kde vojaci drzic hlidku v uniformach tam kolabujou na vedru (maj pri ruce pikolika taky v uniforme, kterej je furt utira kapesnikem, pac oni musi stat ani se nehnout). vcera jsme byli v jakoby cesky hospode "zolotoje praga", kde vari pivo ceskej sladek miroslav, pivko ma fakt skvely a navic varej pochutiny, ktery se nam paci a to smazak s bramborem (asi nejdrazsi jakej jsme kdy meli) a "schnitzel" s bramborovym salatem, kterej byl vic hraskovej nez bramborovej. Ale posmakli jsme si.
tak drzte palce dal, dik za psychovzpruhu a fotky prikladame, vasi o+h
p.s.: priste snad ze saratova...

pondělí 7. června 2010

07.06.2010 - Krasnodar

Vazeni a mili,
jsme v Rusku. Eto net Evropa, eto anarchija. Uz jsme tu pet dni a stale se necemu divime. Nyni jsme v Krasnodaru, je pondeli a nic, co potrebujeme nerabotuje. Docela se divime, ze jsme nasli internet (tedy az na nekolikaty pokus uplne nahodou - internet 24 hodin denne zkratka nefacha...esli oni Rusaci vubec vedi, co to znamena).
Cyklisticky se tu dost trapime - vedro (dnes vedro neni, ale pro zmenu leje), vsude strasnej provoz, mnoga kamionu, dejchame smrady...zkratka docela peklo.
Ale zacatek Ruska se nam vyvedl na vybornou. Prvni den jsme potkali nejakyho hodnyho mafiana:-), kterej nas hostil dva dny. Bydleli jsme na placku plnym chatek primo u Azovskyho more (Ondrej se koupal...rozumej byl celym telem v mori), projeli jsme se na rusky jachte a hazeli bojky do more (z Ondreje se razem stal namornik), protoze mafian poradal zavod v dalkovym plavani.
Dalsi clovek v Anape nas nechal zadara spat na svym pozemku ve stanu, a snazil se nam pomoct se zasranou registraci, v tom jsme narazili na byrokraty, nic nefungovalo, registrace nebyla. Ted v Krasnodaru (mesto velky jak Praha) jsme zas narazili na kluka co nam chtel pomoct, zas hovno, registrace neni, na uradu nerobotujou....
Zkratka lidi super, niet problem, spis jsme prekvapeny jak jsou k nam hodny, zbytek v Rusku tragedie...snad se to zlepci.
Bohuzel tu zas nemaj USB porty, takze fotky priste, mami: neni mozny davat na net vic informaci, pac tu nic nefacha...ponala? :-)
Drzte nam pesti, musime si tu na ten bordel nejak zvyknout.
Ja (Hanka) sem docela pasnu, pac ze slunka mi na nose vyrasily neidentifikovatelne vredy na nose a vypadam, jak baba jaga. Pan vcera gavaril, ze tak krasivaju devocku nikagda nepasmatril...
Vasi H+O