čtvrtek 30. září 2010

30.09.2010 - ostrov Java - Pandangaran

ahoj do ceska z tropu...
tak jsme tady, uzivame vedra a vlhka a kokosu a bananu a opic a dzungle a usmevavych snedych bastardu, ktery chtej jediny: oskubat nas, ale furt se smejou, takze se oskubavat nechavame, i tak je to tu strasne levny (az na pivo...sakra) a vsechno dobry a priroda krasna.
prvni serie fotek je jeste z ulanu a z letu. Vsechno probehlo hladce, kola jsme nakonec prodali (600Kc / kus :-))) aspon bylo na posledni pivko vecer, nastup do letadla ok, peking byl ve znameni stresu na prestupu, ale i to se zvladlo, mezipristani v Xiamenu taky (je to na jihu ciny a uz tam bylo jasny, jaky dusno, vedro a vlhko nas tu asi ceka) a ejhle, jsme v Jakarte. Na letisti jsme prozevlili asi 8 hodin, trochu se vyspali v hale, pac na desatou nas hodil taxik do jakyhosi kramku na severu Jakarty, tam sidli Elen, zena pavla Zvolanka, kteryho jsme splasili na netu a kterej nam necha nepotrebny zavazadla v tom kramku na dva mesice. Navic nas pozvali na obed a nechali nas u nich 2 noci prespat.Timto diky vam Pavle s Elen, vsak se ale jeste uvidime. Navic nap propujcili synovce Jimmyho, kterej byl nas pruvodec po dva dny v Jakarte, vsechno nam jaksepatri ukazal a vysvetlil a na vsechno odpovidal, furt se smal, pak ale mu najednou usmev zmizel: Jimmy, prosim, sice jsme na tom nikdy nejeli, ale ted chcem a nicemu nerozumime...mohl bys nam prosim pomoct s nakupem MOPEDU??? Jimmy pomohl i kdyz o nas ted bude mit asi 3 tydny strach :-)
Je to tak vazeni, stali jsme se majiteli Yamahy Mio Sporty, ma to 115cc, zere to asi 3,5 litru/100 km a jmenuje se to Helmut. Helmut je nejlepci kamos (zatim az na jedno pichnuti se snazi byt spolehlivy) kterej nas proveze na 3 tejdny celou Javou, proveze nas rychle, skoro zadara a uz ted vime, ze jeho budouci prodej oplacem.Jo, a stal devet melounu :-)...rupiji
Prvni trasa vedla do oblasti sopecne, v narodnim parku, kterej jsme prosmejdili behem jednoho dne a pak spali v kempinku ve stanu (bez spacaku nam byla v noci trochu zima, tak jsme si pro dalsi pripady dneska z hotelu ukradli deku). Jinak spime po hotelich, vychazi to maximalne 100kacek / osobu se snidani, ted v Pandangaranu spime za 75kacek /osobu se snidani a je to tu moc hezky (viz posledni foto).
Ted jsme tedy u more, zitra jdem do dalsiho parku (to se jde dzungli, vsude rvou nejaky potvory a okolo litaj vopice, je dusno, vlhko, clovek se poti a houby - coz je informace hlavne asi pro Unter-Trossau - tam nerostou), pak mozna hanka bude chtit si zaplatit denni lekci serfingu (to se ale musi koupit opalovaci neco, protoze to tady pere jak v peci), mezitim koupime mapu stredni javy, ktera zatim Helmutovi chybi k tomu, aby nas dovez na dalsi cile: Dieng a Bromo. Puvodne jsme chteli az na Bali, ale to se asi nestiha, precejenom uzivame dovoleny, koukat Helmutovi pres rameno na tachac, kolik jsme ujeli, uz nechcem, to jsme se nakoukali poslednich 5 mesicu az az.
Takze uzivame, cpeme se mistnima dobrotama, ktery stojej babku a mozna vlezu i do more (ale zatim nevim proc bych mel).
Kokosa do nosa!
Vasi motorkari O+H

3 komentáře:

  1. Pani, to je uplna bomba. Tak hlavne hodne spokojenych kilometru s Helmutem. Ja jenom ziram. Honzik

    OdpovědětVymazat
  2. jj, maestro, ale je to uplna pohoda...fakt...teda az na prujezdy velkejma mestama (kdo jede rychlejc a vic troubi, tak ma prednost: takze furt troubim a jedu rychle :-)

    OdpovědětVymazat
  3. No nádhera. Takovou dovolenou si zasloužíte a je vidět, že si to fakt užíváte. Tak přejeme pohodový cestování tentokrát s motocyklem. A co říkají Vaše žaludky po strohé mongolské stravě na teď asi dost pestrý a zdravý jídla? Máme z Vás radost, Vaši M+J.

    OdpovědětVymazat