čtvrtek 7. října 2010

07.10.2010 - ostrov Java - sopka Merapi

hola s bolavejma nohama,
pangandaran jsme si uzili, viz prvni serie fotek (snad, je to tu dost pomaly, ale zas jako levny a smi se tu kourit) a premistili jsme se na nahorni placku Dieng. Stravili jsme tam moc pekne dva a pul dne, ktere byly naplneny poznavanim kras vulkanu, vodopadu, staricke architektury, policek s bramborama a stanku s obcerstvenim. Vsechno se to povedlo bravurne, az na to, ze jsme si to cely predstavovali docela jinak. Kdyz mi nekdo sakra v cesku rekne, ze se jede na nahorni plosinu, tak beru stan a jedu wild-kempovat a toulat se s hanyskou ruku v ruce ruralne - horskou krajinou a nechci u toho potkat moc lidi. Tady je to jinak, tady jsme v indonesii, tady zije 940lidi na kilometru ctverecnim a ani na Dieng Plateau neni na stan misto...vsude jsou indonezcani a policka terasoviteho typu. Takze se nekempovalo, ale pouze chodilo, s nadprirozenou pomoci naseho partaka Helmuta (ten toho nabehal podstatne vic, nez my). Ale bylo tam moc hezky, jelikoz neni sezona (tzn. obcas prsi, ted zrovna jsme moc radi, ze tady je todle internet kafe, protoze venku na silnici se zacina tvorit Vltava...tak mi napada, ze nas trochu mrzi, ze jsme proturistovali koncert Vltavy, co uz ale...), tak neni ani moc turosu a je to cele takove klidne.
No a pac jsme taky chteli provetrat zadni behy, tak se vyrazilo na Merapi sopku...nejdriv helmutem pod ni (i tak zas toho mel plny zuby, to se jeste musi napsat, ze cestou na Dieng jsme mu pomahali systemem Bicak - Helmutak, tzn. odrazama nohou o asfalt, jeho 115cc zkratka na nase namakany svalnaty tela nestaci) a pak po skvelym petihodinovym vyspani pesmo s pruvodcem na ni. Vyrazili jsme v 3:00 rano, to abysme neprisli o DECHBEROUCI :-) vyhledy na vychazejici slunicko a pak taky abysme mohli machrovat, protoze Hanysek se stydi za toho pruvodce (ale byli jsme k nemu premluveny, fakt, bysme ho normalne nechteli...na druhou stranu to ale byl sice predrazenej, ale sympatak a rekl nam furu zajimavejch veci o vulkanech, treba to, ze se v okoli dari pestovat dobrej tabak). Po 4 hodinach byl vrchol dobyt a my se v tyhle krasny a respektuhodny vysce 2960m.n.m mohli kochat a ja fotit jak o zivot (ze 100 fotek zbylo asi 13, o ktere se tu rad s vami podelim).
A ted mizime smer more (presneji jeste nevime, ale nekde na jihu Javy, pojedem pres Borobudur, coz je historie velika, Buddhistickej komplex, ale ctenari odpust a najdi si o nem info na netu, maj tam na nas moc vysoky vstupny a ani nas to vlastne nezajima :-), pokud nas ten chcanec pusti...
Vas bourak Hoi-Tu a Drsna-Kingzaba

1 komentář:

  1. Zdravíme z podzimních dni u nas. Vyzivate se dost v horskym terenu, dost divoky. A co takhle dokumentace toho jak si konecne lebedite na plazi, palmy, pohodicka, v ruce chlazeny drink....atd. Tak takovy fota taky, taky, taky.
    Pa a opatrujte se. M+J

    OdpovědětVymazat