středa 26. května 2010

26.05.2010 - Alushta

Ahoj pribuzni a kamaradi z Alushty. Sice jeste nejsme v Radissonu, pac tam maj do zitra plno, a to tam nakluseme my, do ty doby jsme v hotelu naproti a mame tu zaslouzeny 2-3 dny oddechu.
Od posledniho zapisu v Mykolajevu jsme jeli pres Cherson, z neho do Krasnoperekopsku jsme jeli vlakem (asi 150 km) a pak dal na kole do Evpatorie, Saki, Sevastopolu, a pres okrajovy casti Jalty do Alushty.
Tento prispevek venujeme popisu vysneneho centra letnich povalecu, tedy Krymu:
Meli jsme odlisnou predstavu – plaze s kavarnama, pizzosky, holky v bikinach (tu ja jsem teda moc nemela), lehatka, slunecniky, proste letni dovca. Asi jsme se meli lip kouknout do kalendare, leto jeste neni, takze mistni realita pobrezni: vsude bordel na plazich, zadny holky ani bikini (coz mi nijak zily netrha), vsude pet flasky, prazdny restaurace – nektery teprve ve vystavbe, letoviska ala rozestavena prumyslova zona, celkove smutek a oci pro plac. Realita horska – vnitrozemska: nadherny vyhledy na more z nadmorsky vysky pres tisic metru, skaly, fungujici hospody, koupani v jezere, prujezdy kanonama, nadhera.
Suma sumarum dobry, mestum jsme se naucili vyhejbat, do more snad vlezem dneska (i kdyz Ondrej uz nozky v Evpatorii smocil, odplisnil a tim padem ma v tomto prvenstvi, coz se rozhodne nepredpokladalo), jinak z povzdali je hezky – s remorkerama, hory krasny.Ted mame 1864 km, cirka 300 km k ruskym hranicim v Kerci.
Pro plan-chtivi jedince: do Ruska se prihasime pres Kerc, pak do Krasnodaru, z nej asi vlakem do Volgogradu a dal na kole podel Volhy na sever do Samary, pak Jekaterinburg, Omsk, Novosibirsk, Birnaul a po silnici M-52 k Altaji na hranici s Mongolskem v Tasante. To je konec sprna. A Mongolsko podel severni hranice, pred Moronem smer stred Mongolie do Charchorinu a na vychod do Ulanu-Shulanu. To je konec zari. A pak uz trada letadlem do JV Asie a pak nas ceka Zeland. Ufff. Tak at nam to vyjde!
Vasi O + H
PS: fotky snad budou zejtra…pac tu nemaj USB dury v komputerech.

3 komentáře:

  1. Caio, tesim se na zazitky ze SASu, vase i personalu :-) L.

    OdpovědětVymazat
  2. Toz ja konecne taky zdravim. Predpokladam, ze ted uz mate za sebou bajecne ubytko v Radissonu s desetichodovou snidani se sampanem a vajicky na slanine. Jak Vas prijali v cyklodresikach?:-) Drzim palce, at se Vam vsude dobre jede a tesim se na dalsi zazitky, fotky a tak ... Paula von Fitinga

    OdpovědětVymazat
  3. Nazdar bicani, sleduji vas velmi, velmi pozorne. Letenska perforace bez nasledku? Fotky prvorepublikovy nostalgicky prazdninovy kouzelny, prosim nejakou z vlaku.. jiR

    OdpovědětVymazat