pátek 7. května 2010

7.5.2010 - Cernivci





















Nazdar do Cech!
Momentalne jsme v hotelu v CERNIVCI, davame si den leharo, po deseti dnech sprcha, vyprat veci, nabit elektroniku, oholit nohy, fousy a hlavu a tak.
V Uzhorode jsme potkali cirkusaky, asi 11 kousku - jedou na kolech z Drazdan do Ulanbataru, mozna dal, s nima jsme bydleli prvni noc na Ukrajine v telocvicne detskyho domova, pro ktery hrali nejaky predstaveni. Oni jedou, jedou, kde se jim to libi zahrajou na rynku, vyberou do klobouku a tak furt dal, nekdy maji preddomluveny detsky domovy se spanim, tak jsme zvedavi, esli se v Ulanbataru potkame - meli by tam byt v zari jako my (takze nejsme jediny pitomci).
Karpaty jsme definitivne opustili vcera, ted to bude po rovine az na Krym, bohuzel zatim fouka proti, takze nic moc, drem jak svine po rovine...Za sebou cca 650 km - tj. minus 10 km od nastavenyho prumeru 60/den, takze dobry zatim.
Hory pekny, lidi neagresivni, deti mavaji a zdravi, kopce vysoky, sasliky dobry, pivo i kvas taky, v podstate asi zadny minus, Kolocava byla prekvapenim, fura ceskych policajtu a jinejch Cechu (ale my dorazili letos prvni na bicyklech), byla slava ohledne policajta, co zabil Suhaje sekerou, jejich exkolega, tak se slavilo habadej.
Silnice hodne ruzny, mapa toho moc nerekne, byl i den kdy jsme ujeli vysoky podprumer 30 km. Hlavni silnice z Kolocavy podle mapy totiz mela byt asfaltka prvni tridy, nakonec se konal tankodrom a brodeni reky - asi 15 km jsme tlacili ty nase 50-ti kilovy mashiny (viz foto kola se zastavou).
Priroda hezka, az na vsudebordel okolo, Ukacka jsou prasata totalni, vsude flasky od vodky, piva, petky, krabky od cigar, v lese, pangejtu, okolo rek, proste vsude. Se spanim zadnej problem, jsou taky zvykli si delat pikniky kde se da, takze prochazejicim okolo naseho stanu je uplne jedno, ze tam jsme, nakonec na zadny kempy jsme zatim nenarazili, asi by byly k nicemu.
Par fotek prikladame, Polon sorry, zatim po nas neni a 365 dni pocitej 27. dubna 2010. Zdravime do Cech, drzte palce, dalsi vsuvka bude buchvi kdy, net se tu moc nevyskytuje.
O+H

5 komentářů:

  1. Tak to je kchůůůl! Takhle ověšený kolo, hmm, dobrý! Jenom si pověste správně vlajku, na svislo má bejt červená vpravo ;-)))

    OdpovědětVymazat
  2. No, tak esi tohle neni divná rodina, hned jsem to chtěl s tou vlajkou napsat... :-)
    Co dělá sichna, vlaje při sjezdech?
    Tak hodně štěstí a vítr do zad(ku)!

    OdpovědětVymazat
  3. Hele, Šulani, pošlete nám nějakej fahrplán, kudy jako pojedete, ať si můžem dávat špendlíky do mapy.
    Jinak si nastavuju budík na 27. 4. 2011 23:59 SLEČ, tak sebou hoďte.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahojte, z jiných zdrojů vím, že směřujete na Krym. Moc se těším na foto, jak se Ondřuch cáká ve vlnách. Hanko doufám že jsi mu přibalila jeho desítkami let prověřený plavky. Pa pa a opatrujte se.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj deti :-) jen jsem Vam chtel poprat hodne sily do dalsich kilometru a at Vam to slape :-) a tesim se na dalsi reportik, cekal jsem vetsi cetnost, ale mohlo to byt i horsi, preci jen jste v zemich, kde vcera znamenalo zitra a vlastne to ve skutecnosti bylo presne obracene :-))

    OdpovědětVymazat