středa 16. června 2010

16.06.2010 - Volgograd

Ahoj do ceska, mame za sebou 3200 km bez nehod, problemu a nestesti, kilometry plne radosti, nahodnych prijemnych setkani a kurevskyho vedra. ted je to fakt spatny, pres 35 ve stinu kazdej den, snad se to zlepci.
jak to bylo od posledne: z krasnodaru jsme se vydali smer ust-labinsk, kropotkin (tam jsme se na urade dovedeli ze s registraci mame smulu, ze pan je zlatej ze nam neda rovnou pokutu, ze mame blby viza a mame teda smulu a ze sme tu nadobro ilegalne, dokud nas legalne neprijmou v mongolsku. policajt kdyz nas bude kontrolovat nam muze dat pokutu, jeste nas zadnej nekontroloval, snad to tak zustane i nadale), potom pres zimovniky, kotelnikovo do volgogradu.cirka 800km z krasnodaru po pustinach, planinach, rozteklym asfaltu a mezi kamionama (nejdriv byla doprava peklo, pak auta ubyly a poslednich 40km - od kraje do centra volgogradu - peklo cislo 1). lidi porad hrozne prijemny, to je fajnovy, pred volgogradem byly strasny vzdalenosti mezi civilizacema (az 100 km od hospody k hospode), takze uz ted s sebou tahneme dohromady asi 10l vody aby se to dalo prezit.
ted teda odpocivame ve meste (venku se neda skrz vedro skoro ani dejchat), v hotelu jsme ubytovany, skoukli jsme betonovou meganadheru "mamajev kurgan", kde vojaci drzic hlidku v uniformach tam kolabujou na vedru (maj pri ruce pikolika taky v uniforme, kterej je furt utira kapesnikem, pac oni musi stat ani se nehnout). vcera jsme byli v jakoby cesky hospode "zolotoje praga", kde vari pivo ceskej sladek miroslav, pivko ma fakt skvely a navic varej pochutiny, ktery se nam paci a to smazak s bramborem (asi nejdrazsi jakej jsme kdy meli) a "schnitzel" s bramborovym salatem, kterej byl vic hraskovej nez bramborovej. Ale posmakli jsme si.
tak drzte palce dal, dik za psychovzpruhu a fotky prikladame, vasi o+h
p.s.: priste snad ze saratova...

2 komentáře:

  1. hola hola, ty voe, ste hustý / you rulez!! at´se darí i nadále!

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojte cestovatelé, Vaše výrazy na foto napovídají, že přes strasti jízdy v nepříliš přívětivé a rozpálené krajině si to umíte užít a jste v poho. Přejeme krajinu ruských březových stinných hájů plných hub a zurčících potůčků plných ryb. Jinak, zdraví Vás Dražováci a sledují vše průběžně s námi na mapě. Jste dobrý, tak hurá a makejte úspěšně a bez nehod dál. Mi+Ji.

    OdpovědětVymazat