pátek 5. listopadu 2010

06.11.2010 - Penang

Cast ctvrta: "Penang - mesto k pobyvani spravne, dokud voda v Thajsku neopadne!"

Delka pobytu: > 3,5 dne

popravde se musi zacit Ipohem a ne Penangem. Ipoh je mesto transitni na ceste z cajovejch kopcu na ostrov nas vybranej, ale tak nejak se to vyvrbilo, ze tu travime v cinskym hotelu v obrovskym pokoji s dvema obrovskejma postelema (tim vycet plusu konci, ale nesmrdelo to tam a nebyli videt zadny brouci) dve noci. A to proto, ze mame uz presunu busama plny zuby a chcem si odpocinout. Navic je tu i atrakce, jeskyne velevelika a velestara - Gua Tempurung, tak je co delat. A navic jeste jsme technicky nas arsenal dovybavili novym mobilem, takze fotky (po tech z jeskyne) uz zas snad budou koukatelnejsi...vodnik Nikon porad spi...

Ono vubec posledni dobou nam to ale nejak nevychazelo planovat dalsi pobyt tady. Nejdriv teda byl vybranej Penang. Pak zas ne, ze pojedem na vychodni pobrezi poradne uzit snorchl na ostrovy Perhentian - raj podvodnich radovanek. Co ale Malajskej cert nechtel, tesne pred odjezdem z Cameronu se dovidame od turosu, ze Perhentiany jsou diky monzunum zavreny a nic tam nejezdi, nepluje a ubytka nefungujou. Tak zas zpatky k planu Penang...bordel je v tom, vime, omlouvame se, ale muselo se to napsat, jako ze to tu nemame vubec jednoduchy :-)

Bus na Penang je extra-klima-special, celkem mrznem.jede to dve a pul hodiny a hajlajtem cesty je nekolikakilometrovej most pres more z pevniny (mesto Butterworth) na ostrov (mesto Georgetown). A jsme tady. A protoze se to vsechno strasne opakuje, tak jenom to nejdulezitejsi odsud: Je tu kurevsky pohoda! A jak takova "kurevsky pohoda" vypada v realu? :

To se musi najit misto, kde ma ubytko a kafecko mistni postarsi hippik Jim, u nej - s nim a zbytkem sveta - se travi dost casu a klabosi, nebo se je na netu a komunikuje s ceskoslovenskem. Chodi se dvakrat denne nekam jist, a to znamena, ze nejvetsi problem, kterej nastava, je to, kam se pude a kde se pro Hance koupi "za jeden ryngitek" sladkousi. Pak se taky chodi na prochazky po tomhle krasne zivym meste plnym malajcu, indu, cinanu, transexualu a hippiku, navstivi se muzeum, pujci se motorka (Helmut III) na ktery se objede ostrov, navstivi se par chramu, jde se do malyho narodniho parku, kde maj 300 m dlouhou cesticku z lan vysoko nad zemi mezi stromama a taky se bere stan a kempuje se tady (na "zelvi plazi" bez zelev).

Je to tu proste hrozne hezky, neuspechany, barevny (indicka ctvrt a cinska ctvrt jsou prekrasny zivy prelidneny ulicky se stankama, kramkama a kravalem z beden s indickym popikem). Libi se nam tu moc, ale uz je na case se hnout. Thajsky viza mame zarizeny, v pasu nalepeny, takze nic nebrani se presunout tam. Urcite? Hovnajs! Malajskej cert nikdy nespi a dal to dohromady s thajskym a poslal nam na sever od nas brutalni zaplavy. Nic do thajska uz tejden nejezdi, busy, vlaky, auta, nic.

Takze zas zmena planu a vysledkem je, ze se presunujem po mori na ostrov Langkawi...jeden tvrdi, ze je to turistickej marast jak na kanarech, druhej, ze je to zajmavy misto, kde se i ten stan da postavit nekde...tak uvidime. Je to pro nas jedina moznost jak se hnout odsud, je to jeste v malajsii, a pak uz lodi do thajskyho Satunu, az voda opadne. Snad opadne...

Vasi O+H

3 komentáře:

  1. Kurna skoda, ze se mijime .. na Langkawi jestli se nic nepo (jako ze to vypada, ze se i dokaze v Malajsii po) budeme zacatkem prosince... ale bydli tam i par dobrodincu z CR a jeden Honza, dnes jiz Johny ma hostel Zackry guest house, tak jestli chcete pokecat, tak se u nej zastavte, bude mit radost :-) M.

    OdpovědětVymazat
  2. martas to je skoda velika...o Dzonovi vime ode dneska z hedvabny stezky, stavime se u nej a pac na langkawi jak je znamo je moc levny pivko, tak si ho asi s nim dame...at se ti tam libi voe!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tento druh dovoleny Vam az zavidim. A po cestovani na kolech se Vam nestyska? Byla to stejne BOMBA!!! Tak relaxujte a preju klidny more a POHODU. Vase M.

    OdpovědětVymazat