středa 20. dubna 2011

21. dubna 2011 - cesta do mesta zacina


Vazeni a mili priznivci cestovani,

stalo se to, co melo se stat pozdeji: jablka jsou scesana. Maorsti bohove urody seslali na Novy Zeland rok neurody a tedy nedarilo se ovoci tak, jak by melo, jablicka byla chudicka, s popraskanou slupkou anebo vubec nebyla. Pro nas to znamena podobnou neurodu na nasich bankovnich uctech, pro vas radost a stesti. Odstartovava se totiz nase posledni oddysea "cesta do mesta" a vy tak s nami mate jedinecnou moznost poznat Zeland z pohledu hezciho nez z konskyho hrbetu: ze hrbetu jizdniho kola.

Nachazime se v zemi, kde nic neni predvidatelne, i tak jsme si ale dovolili, z prirozene nasi drzosti a dravosti, naplanovat nasledujici ctyri tydny cykloposunu do nejmensich detailu. Tedy:

1)presun do mesta Wellington, kde jiz nas ocekava postarsi badatelka praci pana Kafky a ktera snad krom noclehu pripravi pro nas i nejake sladkouse, napriklad mrkvovy dort, ktery uzivatelce Hance Polak tolik chutna

2)trajekt na jizni ostrov a nasledny vylet k mestu Motueka, kde se to v chajde, kde prebyva sestra Bicanova, "snad uz chladi"

3)cykloposuv po zapadnim pobrezi jizniho ostrova, kde vlivem ostrejsiho proudeni vzduchu smerem od oceanu je bezne obtizne ridit dodavku. Jeste ze jedem na kolech.

4)prejezd hor sedlem Haast

5)dojezd do "mesta". Timto mestem rozumej Christchurch, je to nase posledni zastavka, 26.5.2011 v cirka 15:00 mistniho casu nam totiz jede co? Nam totiz jede letadlo, vole. Do evropy...

Celkem dle predbeznych propoctu nas ceka 1700km lopoty na ocelovych strojich vyrobenych nekde v cine, majici sanci na uspesne dokonceni mise mezi 5ti a 10ti procenty.Pokud bychom snad nekoho zlakali k nasledovani nasich kroku, tak zde: http://www.trademe.co.nz/Members/Listings.aspx?member=3626260 jsou nase stroje za patricny obnos k dispozici, k vyzvednuti budou 25.5.2011 na hlavnim namesti v Christchurch.

Drzte nam palce, na nekterych castech jizniho ostrova uz obden snezi a my zapomneli pribalit lyze, navic ten problem "s plotama", nekde jsme ale slyseli (vid, maki), ze Zeland zacina az za trajektem, tak se vlastne strasne tesime, snih, nesnih, ploty, neploty, ze se nam tady snad jeste treba konecne zacne libit.

Libeme do cech, vasi O+H

2 komentáře:

  1. Jo, to jsou ti nadšenci... :D Tak hodně štěstí, děcka. Budete ho tam dole na jihu potřebovat :) A ať se vám daří daleko líp, než nám všem ostatním, co jsme tam pohořeli... Adam

    OdpovědětVymazat
  2. tak tak moje řeč :-) ať vás nesežerou sandflies! a zadky ať nebolej! hodně štěstí. a až se vrátíte, chci vás vidět!

    OdpovědětVymazat